ECSEL JU, parteneriatul public privat în nanoelectronică la nivel european, organizează la București (Palatul Parlamentului, 17-18 iunie 2019) al 3-lea Simpozion ECSEL JU, al cărui program preliminar apare aici  http://ecseljusymposium2019.eu/. Evenimentul este organizat sub auspiciile exercitării de către România a Președinției Consiliului UE și este o întâlnire extrem de importantă în perspectiva Horizon Europe (2021-2027). Ea va reuni specialiști din mediul academic și din industrie sub deviza asigurării suveranității Europei în domeniul digital. Organizarea în România a acestui eveniment european de amploare va fi o oportunitate deosebită pentru actorii interesați să stabilească contacte pentru viitoarele propuneri de proiecte și nu numai.

Pentru ca organizațiile din România să își pregătească din timp participarea la acest eveniment (care cuprinde expoziții și acțiuni de brokeraj) ECSEL – JU organizează pe data de 8 aprilie 2019, în Aula Bibliotecii Academiei Române, un scurt eveniment de informare al cărui program preliminar este afișat aici https://astegi.ro/info-day-ecsel-ju-programme. La aceasta adresa găsiți și formularul de înscriere on-line pentru participarea la eveniment (fără taxă). Cei care doresc informații suplimentare (difuzate înainte sau după evenimentul de informare, în perspectiva Simpozionului ECSEL JU din iunie) își pot introduce adresa de e-mail pe pagina https://astegi.ro/e-news.html, pentru a primi un buletin electronic bilunar.

Informații suplimentare despre ECSEL JU (Electronic Components and Systems for European Leadership Joint Undertaking) apar la adresa https://www.ecsel.eu/ ECSEL JU organizează competiții în cadrul Horizon 2020 (2014-2020). Finanțarea este asigurată parțial din programele naționale. România este partener al ECSEL JU (întreprindere comună), după cum se arată la adresa http://www.research.gov.ro/ro/articol/4118/din-bugetul-orizont-2020-intreprinderi-comune-art-187-ju-joint-technology-initiative-on-electronic-components-and-systems-for-european-leadership-ecsel-joint-undertaking-ecsel-ju.

Activități în curs de desfășurare

Toogle Left