1.    Un grup de lucru al Comisiei de Știința și Tehnologia Microsistemelor a contribuit la consultarea organizată de Ministerul Fondurilor Europene (31 iulie 2020 - 21 august 2020) în legătură cu elaborarea Programelor Operaționale din viitorul exercițiu financiar (2021-2027). Opiniile legate de PO Cercetare-Inovare, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) sunt prezentate pe pagina https://acad.ro/comisiiAR/Comisia-STMS/STMS-opiniiPOCIDIF.htm

2.    Analiza unei prime formulări a obiectivelor naționale legate de cercetare - inovare și de digitalizare apare în: https://acad.ro/comisiiAR/Comisia-STMS/pocidif/4-Puncte%20CHEIE%20legate%20de%20propunerea%20POCID.pdf. Modul de abordare a fost explicat anterior în varianta extinsă a unui articol (Regândirea Sistemului CDI) publicat de revista Market Watch (iulie-august 2020) (v. http://www.link2nano.ro/acad/Regandirea_sistemului_CDI-ext.pdf).

3.   După cum s-a arătat în nota https://acad.ro/comisiiAR/Comisia-STMS/pocidif/1-Opinie%20AR_POCIDIF_Platf.%20nanotehnologie.pdf avansată de Comisia STMS,  este benefică propunerea Ministerului Fondurilor Europene de orientare a unor investiții strategice în infrastructură (platforma de nanotehnologie și hub-ul de inteligență artificială) pe două direcții tehnologice majore, în conformitate cu abordarea Comisiei Europene pentru Horizon Europe (2021-2027).

4.    Și-a început activitatea, IEEE Nanotechnology Chapter Romania (NANO42), v. http://link2nano.ro/NANO42/ la care poate participa (fără obligații financiare suplimentare) orice membru IEEE din România (înscriere pe site). În curând vor fi organizate (în mediul virtual) primele manifestări specifice (la care se pot înscrie și alți specialiști).

5.    Informații despre Conferințele ESSCIRC/ESSDERC ediție 2020 (Grenoble, 14-15 septembrie,  Educationals, Live Executive Sessions), este disponibilă la adresa: https://www.esscirc-essderc2020.org/sustainable-iot (se pot face încă înregistrări). 

6.    Informație la zi despre International Semiconductor Conference (CAS 2020), 7-9 octombrie 2020 (eveniment IEEE), este disponibilă la adresa www.imt.ro/CAS (vă puteți încă înscrie pentru participare).

Toogle Left